حادثه آتش سوزی ساختمان پلاسکو که در تاریخ 30 دی رخ داد و در حدود چهار ساعت پس از آن فرو ریخت و با خاک یکسان شد، یکی از دردناک‎ترین حوادث موجود در سال 1395 بود که قلب همگان را متأثر ساخت. در این حادثه که در ابتدا یک آتش سوزی نه چندان عظیم در طبقات بالایی ساختمان بود، جان بسیاری از آتش نشانان گرفته شده، برخی از مردم در زیر آوار به جای مانده از این ساختمان جان خود را از دست دادند و بسیاری از خانواده‎ها داغدار شدند.

خسارت‎های مالی پلاسکو

اما این حادثه از زوایای دیگر بغیر از خسارت جانی، خسارت‎های مالی عظیمی برای مغازه‎داران خود نیز داشت. همچنین به ساختمان‎های مجاور خود هم آسیب زد. در کنار این موارد خودروهای آتش نشانی در زوایای مختلف این ساختمان قرار داشته و در حال رساندن آب و تجهیزات برای جلوگیری از پیشرفت آتش سوزی بودند که با فرو ریختن ساختمان در زیر آوار به آهن پاره‎ای تبدیل شدند.

پلاسکو

پس از تعیین خسارت‎های مختلف در پی این اتفاق نوبت به تعیین خسارت برای خودروهای آتش نشانی رسید. جزئیات خسارت‎های وارد شده بررسی و در نهایت این گزارش داده شد که تعداد یک بیل مکانیکی، دو جرثقیل با وزن 55 تن، دو بالابر که هر یک به ارتفاع 33 و 55 متر بودند، پنج نردبان آتش نشانی تقریبا در همان ارتفاع بالابرها، سه دستگاه نورافشان، چهارده حلقه لاستیک مشترک کامیون و لودر آسیب دیدند و دیگر قابل استفاده نخواهند بود.

بیمه کارآفرین، حامی آتش نشانان

بیمه کار آفرین یکی از کارآمد ترین شرکت‎های بیمه‎ای در ایران است که عهده‎دار بیمه مسئولیت سازمان آتش نشانی و همچنین پرسنل آن می‎باشد. از این رو چون این تجهیزاتی که نام برده شد تحت پوشش این بیمه قرار داده شده بودند برای دریافت خسارت با مشکلی روبه رو نخواهند بود.

پلاسکو

درست است که هیچ بیمه و دیه‎ای برای خانواده‎های آتش نشان نمی‎تواند حتی یک لحظه بودن آنها را پر کند، اما به هرحال وظیفه‎ای است که باید هر شرکت بیمه‎ای آن را انجام دهد و به همین دلیل بیمه مسئولیت نام نهاده شده است. پیش از این اعلام شده بود که آتش نشانان دارای بیمه نامه حادثه ۱۵۰ میلیون تومانی و بیمه نامه عمر ۷۰ میلیون تومانی بوده و سازمان آتش نشانی نیز به خانواده هریک از آتش نشانانی که جان خود را از دست داده‎اند، ۱۹۰ میلیون تومان دیه پرداخت خواهد کرد.

منبع:
http://www.bina.ir