هر خودرویی که خریداری می‌شود باید به بیمه شخص ثالث مجهز باشد. این بیمه از جمله بیمه‌های اجباری محسوب می‌شود و شخص راننده بدون داشتن این بیمه نباید اتومبیل خود را استارت بزند. زیرا هر اتفاقی که رخ دهد مسئولیتش متوجه خود فرد بوده و جزای سنگینی دارد. از طرفی خودرویی که بیمه شخص ثالث ندارد یک خودرو دارای خلاف محسوب می‌شود و اگر به هر دلیلی افسر راهنمایی و رانندگی مدارک شما را بخواهد و متوجه شود که خودروی شما این بیمه را ندارد باید دستور توقف و انتقال خودروی شما به پارکینگ را بدهد.

محاسبه دیه در بیمه شخص ثالث

میزان دیه پرداختی و کمترین میزان آن به اندازه دیه کامل یک مرد مسلمان در ماه حرام می‌باشد. این نرخ ممکن است در هر سال تغییر کند و تعیین مبلغ آن توسط قوه قضاییه صورت می‌گیرد. شرکت بیمه‌ای که مبلغی پایین‌تر از این میزان را برای پرداخت دیه شخص ثالث در نظر بگیرد شرکت خطاکار است. اما اگر تمام اصول را رعایت کند تا آخرین مرحله پرداخت دیه با بیمه شونده خود خواهد بود و وی به هیچ عنوان به زندان نخواهد رفت. مگر آنکه گواهی نامه نداشته باشد یا تاریخ انقضای گواهینامه‎ای که باید تمدید شود به اتمام رسیده باشد.

شخص ثالث

در زمانی که تصادفی رخ می‎دهد وجود بیمه نامه شخص ثالث که حق بیمه آن توسط فرد سر موقع پرداخت می‌شد به مانند یک وثیقه عمل کرده و مانع از رفتن به زندان وی خواهد شد.

طرح تشویقی بیمه شخص ثالت

همچنین این بیمه جایزه‌ای برای کسانی که با احتیاط رانندگی کرده‌اند و تصادفی نداشته‌اند، یک تخفیف درصدی در حق بیمه در نظر دارد. مثلا اگر 5 سال از بیمه شخص ثالث استفاده نکرده باشید که این تنها در صورت تصادف نکردن شما به حقیقت خواهد پیوست یک تخفیف 30 درصدی برای شما قائل می‌شوند.

اما اگر در طول این سالها مرتکب اشتباه و تصادفی بشوید بر اساس میزان خسارتی که وارد کرده و پولی که دریافت کرده‌اید قیمت بیمه‌ای که باید پرداخت کنید تا حدودی افزایش می‌یابد. همین امر می‌تواند جنبه تشویقی برای بسیاری از رانندگان داشته باشد تا پول کمتری به بیمه پرداخت کنند.
در صورتی که از اتومبیل خود استفاده کاری می‌کنید  باید حق بیمه بیشتری به میزان 20 درصد بیشتر را پرداخت کنید.

منبع:
http://risknews.ir