بارداری و زایمان، مقطعی از زندگی است که ممکن است برای هر زنی اتفاق ‎‏افتد. زمانی که یک خانم در شغل‌های دولتی و یا غیر دولتی فعالیت دارد که او را تحت پوشش بیمه قرار داده‌اند، ممکن است به دلیل مشکلات بارداری تا پایان نه ماه نتواند به سر کار برود. یا تنها در سه ماهه آخر بارداری به دلیل حساس بودن وضعیت جنین، رفتن بر سر کار برای وی سخت باشد. زمانی که سخت بودن شرایط بارداری برای یک زن توسط پزشک مربوطه تأیید شود دیگر مشکلی نخواهد بود و این دوران همانند دوره‌هایی محاسبه می‌شود که این خانم در دوران بارداری نبوده و کار خود را انجام می‌داده است.

باید و نبایدهای مرخصی بارداری

اما در صورتی که خود زن دوست داشته باشد که تا پایان دوران بارداری خود به سر بیاید و مشکلی هم در دوران بارداری خویش نداشته باشد، می‎تواند تنها در هفته‎های پایانی از این مرخصی استفاده کند. در برخی از کارهای بخش خصوصی، کارفرما نمی‎تواند نبود یک عضو را برای چند ماه تحمل کند و به همین دلیل برای او جایگزینی می‎آورد. حتی حاضر است که تمام خسارت‎های از کار بیرون کردن این فرد را بپردازد اما پست او خالی نماند. برخی از زنان هم برای جلوگیری از این اتفاق سعی دارند تا چند هفته مانده به زایمان بر سر کار خود باشند.

دوران بارداری

دوران بارداری می‎تواند بدون هیچ مشکل و با آرامش به همراه حقوق به پایان برسد. اما برای این مزایا به برخی از کارها نیاز است. اگر یک خانم در حدود چند ماه قبل کاری انجام نداده باشد در زمره افرادی که از این مزایا استفاده می‎کنند، قرار نخواهد گرفت.

نحوه پرداخت حق بیمه در دوران بارداری

اگر در نظر بگیریم یک زن برای سال بعد قرار است که باردار شود باید برای مدت شصت روز کاری برای مشخصات وی حق بیمه واریز شود تا طبق قانون کار بتواند از مزایای مرخصی در طول بارداری بتواند استفاده کند. تمامی این ضوابط بر اساس قانون کار و توسط سازمان بیمه تأمین اجتماعی تدوین شده است.

کسانی که قصد دارند از مرخصی در دوران بارداری و پس از آن در دوران پس از زایمان خود بهره ببرند باید این قوانین را عملی سازند. این زن نه تنها از مرخصی و آرامش در طول دوران بارداری برخوردار است، بلکه پس از مرخصی شش ماهه پس از زایمان خود می‌تواند به راحتی به کار خود ادامه دهد.
این مزایا همچنین برای بیماری‌هایی که نیاز به استراحت فرد می‌باشد هم تعلق خواهد گرفت. ممکن است که یک خانم در حدود چند ماه قبل از دوران بارداری خود به بیماری کیست تخمدان مبتلا شده باشد. این بیماری از جمله بیماری‎هایی است که نیاز به یک عمل جراحی دارد. معمولا هر عمل جراحی هم نیاز به دوره نقاهت دارد. تمامی این دوران نقاهت و قبل از آن در گروه مرخصی‌های استعلاجی مطرح است و این دوره هیچ ربطی به مرخصی دوران بارداری یا پس از زایمان فرد ندارد. اما تمامی این موارد باید به تأیید یک پزشک یا پزشکی که در خدمت سازمان تأمین اجتماعی قرار دارد برسد. در غیر این صورت مورد قبول نیست. این موارد تأیید به خصوص مرخصی‌های استعلاجی یا مرخصی‌های دوران بارداری به نوعی بسیار سخت تأیید می‎شود و واقعا برای کسانی که مشکلات مختلفی دارند تصویب خواهد شد.

جالب است بدانید که برخی از افراد ممکن است این سؤال در ذهن آنها نقش ببندد که آیا دوران بارداری و مرخصی‎های این دوران همچنین مرخصی پس از زایمان و استعلاجی‎ها آیا به بیمه تعلق می‎گیرد. پاسخ این سؤال مثبت است، زیرا در این دوران حقوق به حساب یک زن واریز می‎شود و مسلما زمانی که این حقوق واریز می‎شود، حق بیمه هم اعمال خواهد شد.