حق بیمه شخص ثالث هر سال مورد دستخوش‎هایی قرار می‎گیرد. این تغییرات در میزان حق بیمه شخص ثالث بستگی به نظر قوه قضاییه در مورد تعیین نرخ بیمه دارد. میزان دیه برای تصادفات هر سال روبه افزایش است و بر این اساس میزان حق بیمه شخص ثالث هم افزایش پیدا می‎کند.

شاید برخی افراد به این نرخ‎ها اعتراض کنند، اما واقعیت این است که میزان دیه و سایر خسارت‌ها هر روزه در حال افزایش هستند. با وجود این گرانی‌ها هیچ نرخی کاهش پیدا نمی‌کند که هیچ بلکه هر روز در حال افزایش است. شما این تفاوت را در قیمت ساده‌ترین خریدها می‌توانید به وضوح مشاهده کنید.

لزوم داشتن بیمه شخص ثالث

بیمه شخص ثالث که شامل بیمه خسارت برای تصادفات می‌باشد، یکی از رایج‎ترین بیمه‎ها برای بیمه شدگان است. امکان ندارد که یک راننده به بیمه شخص ثالث مجهز نباشد. مجهز نبودن خودرو به بیمه شخص ثالث هم یک خلاف و اگر با این وضعیت تصادف صورت گیرد و شخصی فوت کند، جرمی تلقی می‎شود که فرد را راهی زندان خواهد کرد. دیه این شخص هم در حالت بدون بیمه بسیار گران می‎باشد. اما برخی بنا به دلایلی بیمه خود را تمدید نمی‎کنند. با این وجود حق بیمه شخص ثالث در آخرین روزهای سال 95 در حدود 10 درصد گران‎تر شده است.

حق بیمه
بیمه شخص ثالث و بیمه درمان از جمله پر هزینه‎ترین بیمه‎ها بشمار می‎روند. درست است که باید حق بیمه این نوع بیمه‎ها کاهش یابد اما کاهش حق بیمه، افزایش قیمت در سایر بخش‎ها را جبران نمی‎کند. در نتیجه شرکت‎های بیمه هم نمی‎توانند تاوان خسارت‎هایی که چندین برابر حق بیمه داده شده می‎باشد را پرداخت کنند.

افزایش حق بیمه در راستای افزایش دیه

میزان دیه در سال آینده افزایش می‎باشد. با این وجود در صورتی که مسلما حق بیمه هم باید افزایش می‎یافت اما این کار صورت نگرفته و میزان حق بیمه همان قیمت قبلی را خواهد داشت. جالب است بدانید که میزان دیه یک شخصی که بر اثر تصادف فوت کند در حدود 210 میلیون تومان می‎باشد. افزایش حق بیمه‎ای که در پایان امسال انجام شده بیمه شخص ثالث را پربارتر کرده و میزان خسارت بالاتری را تقبل می‎کند.

نرخ جدید حق بیمه شخص ثالث در پایان سال برای شرکت‎های مختلف صادر می‎شود. شرکت‎های بیمه‎ای موظف هستند که از فرودین سال آینده همه نرخ‎ها را به صورت کاملا یکپارچه اعمال کنند. کسانی که قبل از سال 96 حق بیمه خود را با افزایش صورت گرفته پرداخت کنند اگر در سال آینده تصادفی برای آنها صورت گیرد این حق بیمه اعمال می‎شود و میزان دیه پوشش داده شده بیش از میزان قبل خواهد بود.

با یک بررسی ساده می‎توان با مزایای این افزایش حق بیمه شخص ثالث بیشتر آشنا شوید. فرض کنید که در سال گذشته یک راننده با یک فرد در ماهی غیر از ماه‎های حراح تصادف می‎کرد. این تصادف آنقدر وحشتناک بود که فرد مورد نظر فوت می‎کرد. در این زمان بیمه تنها تا 190 میلیون را متقبل می‎شد. نباید انتظار داشت که با افزایش دیه به سقف 210 میلیون تومان (یعنی سی میلیون بیشتر) شما همان حق بیمه گذشته را پرداخت می‏‎کردید. بر این اساس اگر راننده خودروهایی همچون سمند و پراید و پیکان هستید، باید 900 هزار و اگر راننده سایر وسایل نقلیه هستید حق بیمه یک میلیون و پنجاه و هشت هزار تومان را بپردازید. این نرخ باید به صورت سالیانه پرداخت گردد. تمامی حق بیمه‎های گزار شده از سوی بانک مرکزی به تأیید رسیده و هرگونه تغییر در این نرخ برای شرکت‏‎های بیمه‎ای جهت جلب مشتری بعنوان یک خلاف از مقررات تلقی می‎شود و پیگرد قانونی خواهد داشت.